In noodsituaties kan het voorkomen dat de stroom in uw gebouw uitvalt. U moet er niet aan denken dat uw klanten en eigen personeel dan niet veilig het gebouw kunnen verlaten. Noodverlichting biedt dan de uitkomst. Wist u dat in veel gevallen noodverlichting zelfs verplicht is?

Soorten noodverlichting.

Er bestaan vier soorten noodverlichting. Pisters installatie bv. bespreekt graag met u de mogelijkheden voor een zo veilig mogelijke situatie in een noodsituatie. Onderstaand vindt u de vier soorten noodverlichting.

  • Verlichting van werkplekken met een verhoogd risico. Dit houdt in dat deze werkplekken verlicht worden zodra de stroom uitvalt. Zodat bijvoorbeeld een productie omgeving met risicovolle processen veilig kan worden afgesloten.
  • Vluchtwegverlichting. Dit type verlichting zorgt ervoor dat alle vluchtwegen op het moment van een stroomstoring verlicht worden. Deze verlichting gaat ook alleen op moment van de storing pas branden.
  • Vluchtwegaanduiding. Dit type verlichting brand altijd en zorgt ervoor dat de vluchtwegen en uitgangen aangeduid zijn.
  • Anti-paniekverlichting. Dit type verlichting heeft als doel om paniek te voorkomen in grote ruimtes op het moment van een stroomstoring. U kunt hierbij denken aan de kantine op uw sportpark of bijvoorbeeld de vergaderzaal in uw kantoorpand.

Centrale en decentrale noodverlichting.

Bij noodverlichting wordt er onderscheidt gemaakt in twee type installaties. Pisters installatie bv. komt graag bij u kijken welk type installatie het beste bij uw bedrijf past. Onderstaand kunt u alvast lezen welke installaties er zijn.

  • Centrale noodverlichting. Dit type noodverlichting wordt gevoed door een centrale voedingskast. Dit houdt in dat meerdere armaturen op een energiebron zijn aangesloten. Op het moment van stroomuitval schakelt de centrale voedingskast over op een noodstroomvoorziening.
  • Decentrale noodverlichting. Dit type noodverlichting wordt aangesloten op de normale netspanning. Ook is deze voorzien van een ingebouwde batterij en lader. Op het moment dat de stroom uitvalt schakelt dit type noodverlichting automatisch over op zijn eigen energiebron.